OLVASMÁNY

'Üdvösséges áldozat: Megtartani a parancsokat.'

Aki megtartja a törvényt, olyan, mintha gyakran mutatna be áldozatot. Üdvösséges áldozattal ér fel ugyanis megtartani a parancsokat. Aki szeretetet gyakorol, olyan mintha ételáldozatot mutatna be, aki pedig alamizsnát oszt, hálaáldozatot mutat be.

Az Úrnak tetsző dolog, ha elállsz a gonoszságtól; engesztelő áldozatnak számít, ha megszünteted az igazságtalanságot. Ne jelenj meg üres kézzel az Úr előtt, mert Isten parancsa írja mindezt elő!

Az igaz ember áldozata ékessége az oltárnak, és jó illatként száll a fölséges Isten elé. Kedves az igaz ember áldozata, Isten nem feledkezik meg róla. Dicsőítsd meg az Urat nagylelkűségeddel, és ne légy fukar, amikor első termésed feláldozod.

Minden adakozásnál vidám legyen arcod, és örömmel ajánld fel a tizedet! Úgy adj a Magasságbelinek, ahogy ő ad neked; adj jó lélekkel, ahogy telik tőled! Mert az Úr megfizet: hétannyit ad érte.

Ne ajánlj fel neki silány áldozatot, mert azt nem fogadja el! És ne várj semmit az olyan áldozattól, amely igaztalan javakból származik, mert az Úr igaz bíró, és nincs nála személyválogatás. Ez az Isten igéje.

Sirák fiának könyvéből 35. fejezet 1-15.
 
Forrás ~ Internet