BÉKESSÉG NEKTEK

'A béke, amit keresünk, olyan teljesség, amely nem bennünk létezik, hanem Krisztusban. Mivel azonban a béke Krisztusban van, és mi őbenne, könnyebb elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a bűneinkből és a világ nyomorultságából következő összes bajokkal és feszültségekkel együtt. Azaz nem kell szubjektívan békét éreznünk!
 
 Ha Krisztusban vagyunk, akkor békében - in pace - lehetünk, és így nem nyugtalankodunk, még ha nem érezzük is a békét. A béke akkor kezdődik, ha elfogadjuk a béke hiányát, ahogy ellazítás előtt is el kell fogadni a feszültséget. Ha aggódsz, semmit sem nyersz azzal, hogy erődet megfeszítve meg akarsz szabadulni a nyugtalanságtól. Ha nyugtalan vagy, legalább ne súlyosbítsd még avval is, hogy nyugtalankodsz a nyugtalanságod miatt.'

'Béke nektek!' Ha elfogadjuk ezt a békét, akkor készek vagyunk odamenni egy idegenhez, mert benne felfedezzük Istent. Ki kell nyílnunk azok felé, akik legkevésbé sem olyanok, mint mi! Idegenek és ismeretlenek, és fel kell fedeznünk, hogy mi kik vagyunk velük! Befelé tartó utazást kell tennünk magunkba, létünk magjához, ahol megtaláljuk Istent is. 
 
Ahhoz, hogy megismerjem magam, meg kell tudnom, hogy ki vagyok én az idegennel, és így kell fölfedeznem lényem mélyét! Egyaránt kell kifelé és befelé fordulnom! Ezt a kétirányú mozgást mutatja Jézus parancsa, hogy 'Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat!'

URUNK ISTENÜNK

Urunk, Istenünk! Azért jövünk ma hozzád, hogy kérjük Szentlelked erősítő, vigasztaló jelenlétét az életünkben. Látod, hogy hány fajta fájdalom, seb, begyógyulásra váró törés, amit magunkkal cipelünk. Olyan jól megtanultuk, hogy hogyan leplezzük ezt mások elől.

Urunk, kérünk, szólj hozzánk úgy, ahogy erre egyedül csak Te vagy képes, hiszen a Biblia szerint olyan jól ismersz minket, mint senki más. Tudod a szívünk állapotát, látod az éppen most fejünkben, szívünkben kavargó gondolatokat. Válaszolj nekünk, Istenünk! Lépj mellénk, emelj fel bennünket!

Köszönjük, hogy várhatjuk Tőled most is, hogy megajándékozol bennünket minden elképzelésünkön felül szavaddal, jelenlétednek áldott erejével. Könyörgünk, Urunk, add, hogy ne legyünk ennek akadályai. Jézus Krisztus nevében köszönjük, hogy már meghallgattál bennünket. Amen.
 
Forrás ~ Internet