OLVASMÁNY

'Készülj fel a megpróbáltatásokra!'

Fiam, ha Istennek szolgálni kívánsz, légy állhatatos a jámborságban és az istenfélelemben, és készülj fel a megpróbáltatásokra! Erősítsd meg szívedet és légy állhatatos.

Hajtsd füledet a bölcs igék befogadására; és ne légy nyugtalankodó a megpróbáltatás idején! Ragaszkodjál Istenhez, és ne pártolj el tőle, hogy bölcsen járj életed útjain.

Mindent, ami rád szakad, tűrj el békességgel, maradj hűséges a megaláztatásban! Mert az aranyat és ezüstöt tűzben próbálják ki, az Istennek tetsző embereket pedig a megaláztatás kemencéjében.

Bízzál az Istenben, ő mindig gondodat viseli! Reménykedj benne, és ő irányítja majd utadat. Maradj meg félelmében, öregedj meg benne. Ha megmaradtok istenfélelemben, várhatjátok irgalmát. El ne pártoljatok tőle, hogy el ne essetek!

Akik félitek az Urat, bízzatok benne, és nem marad el jutalmatok! Akik félitek az Urat, várhatjátok a jót: a soha el nem múló örömet és irgalmat. Akik félitek az Urat, szeressétek őt! Akkor szíveteket majd öröm ragyogja be.

Fiaim, figyeljétek meg a letűnt nemzedékeket, és akkor látni fogjátok, hogy senki se vallott szégyent, aki az Úrban bízott! Volt-e, aki benne bízott, és szégyenben maradt? Volt-e, aki hozzá kiáltott, és ő elnézett fölötte? Mert kegyes és irgalmas az Isten. Megbocsátja a bűnöket a megpróbáltatás napján, és megvéd mindenkit, aki őt igaz szívvel keresi. Ez az Isten igéje.

Sirák fiának könyvéből 2. fejezet 1-13.
 
Forrás ~ Internet